Postimees 1928. aastal: hakkame sättima!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti riigilipp.
Eesti riigilipp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu üleskutse linnakodanikkudele. 24. veebruaril ehib riik end pidurüüsse. Kümne aasta järele on meil põhjust suuremaks pidupäevaks ja õigus kümnekordselt rõõmu tunda tehtud töö üle.

Päeval, mis meile kõigile ühevõrd kallis tohiks olla, ei saa Tartugi jääda ükskõikseks. Meie tunded tohiks sellel päeval sulada ühiseks suureks rõõmuväljenduseks, kui ehime oma linna vääriliselt päevatähtsusele.

Linnavalitsus on mõelnud selleks päevaks erakordsele linnakaunistamisele. Loomulikult käib linnavalitsusele üle jõu ega saa teostuda soov tervet linna näha ühesuguselt pidurüüs terves ta ulatuses. Küll tahab aga linn neid punkte linna kaunistamisel silmas pidada, mis kõigile ühevõrra silmapaistvad ja tähtsad.

Linnavalitsus loodab, et kodanikud, eriti aga majade ja äride omanikud kõik tahavad omalt poolt seks kaasa aidata, et meie linn tõesti väärilises pidurüüs seisaks.

Esiteks olgu juhitud tähelepanu algelisemale pidupäeva nõudele – riigi lipule. Lippude värv on aastate jooksul luitunuks ja tuhmiks muutunud. Seekord ei tohiks aga ükski majaperemees unustada kord järele vaadata, missugune on ta lipu seisukord.

Majades, kus aknad tulevad käidavamatele tänavatele, peaks aknad saama erilise dekoreerimise osaliseks. Meie tähtsamate riigitegelaste pildid ja riigi vapp tuleks kõigepealt arvesse võtta dekoratsiooni sihina. 19.02.1928

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles