Priit Rajalo: sahtlikoristusaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rajalo.
Priit Rajalo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maailma finantskriis on spetsialistide sõnade järgi tekitanud pankade vahel sellise usaldamatuse, et teineteisele ei julgeta enam raha laenata, sest keegi ei tea, kuivõrd «räpaseid» saladusi võib endas peita laenaja «lauasahtel». Osa hirmunud kodanikke peavad raha pangas hoidmise asemel mõistlikumaks see sukasäärde paigutada. Siiani ei väsinud Eestis tegutsevad pangad ega ka Eesti Panga juhid kinnitamast, et Eesti inimestel pole põhjust oma raha pärast muretseda. Siin olevat kõik kindel ja turvaline.

Ometi, nagu esmaspäeval SEB likviidsusfondi osaku allahindamisega selgus, on siingi võimalik rahast ilma jääda, seda ka puhul, kui fondi on reklaamitud sisuliselt riskivabana. Paanikaks põhjust pole. Ütlen seda ennetamaks pangandustegelaste sõnavõtte. Ehk on neil õiguski, kuid mõistkem ka neid inimesi-ettevõtteid, kes arutlevad nüüd vägagi tõsiselt: kui puhtad ja koristatud on meie pankade «lauasahtlid»?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles