Marju Lepajõe pälvis Soosaare esseistikapreemia

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lepajõe.
Marju Lepajõe. Foto: Margus Ansu / Postimees

Seitsmendat korda välja antud Enn Soosaare eetilise esseistika aastaauhinna sai ajakirjas Akadeemia ilmunud essee ja Postimehe arvamusliidrite lõuna ettekande eest religiooniloolane, filoloog ja tõlkija Marju Lepajõe.

Laureaat, Tartu Ülikooli patristika ja klassikaliste keelte lektor, avaldas mullu ajakirjas Akadeemia essee «Tarkus ja õiglus kaitsevad kõiki. Reformatsiooni mõjust hariduskäsitusele Eestis» (Akadeemia, nr 1, 2017, lk 3–18). Lisas tõstis esseistikaauhinda välja andev žürii esile Marju Lepajõe esinemist Postimehe arvamusliidrite lõunal teemal «Tõejärgse maailma uudised. Ebajumalate aeg?».

Võitja tuli valida seekord rekordiliselt suurearvulise ehk esitatud 39 kandidaadi seast. Varasemad ESSA laureaadid on olnud Ilmar Raag, Kalle Muuli, Toomas Paul, Hent-Raul Kalmo, Margus Laidre ja Jüri Reinvere. Enn Soosaare eetilise esseistika aastaauhinda annab kord aastas välja Enn Soosaare Sihtasutus. Auhinnaga kaasneb rahaline preemia 3000 eurot, mille on välja pannud LHV Pank.

Žüriisse kuulusid Ülle Madise (esimees), Viivi Luik, Erki Kilu, Neeme Korv, Hannes Rumm, Sulev Vedler ja Ülo Tuulik.

Marju Lepajõe kohta loe lisaks:

Eetilise esseistika nimetuse pakkus omal ajal välja president Toomas Hendrik Ilves, kes hindas kõrgelt Enn Soosaare loomingu rolli eetilise ja sotsiaalse ühiskonna loomisel.

Enn Soosaar
Enn Soosaar Foto: Jarek Jõepera / Õhtuleht

Tõlkija Tallinna ülikooli audoktor ja Postimehe kolumnist Enn Soosaar (1937-2010) oli Eesti üks mõjukamaid avalikke intellektuaale, kelle sõnavõtud ja mõtteavaldused kujundasid aastakümnete vältel paljude inimeste, sealhulgas meie poliitilise aktiivi vaimset maailmapilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles