Vjatšeslav Leedo: riik ei tohi olla valemängija (2)

, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo
Vjatšeslav Leedo Foto: Tairo Lutter

Kui riiklike suurprojektide puhul on juba ette näha, et asi läheb hapuks, tuleb kuulata erapooletu vahemehe seisukohta, et igale hankele ei järgneks aega ja raha raiskavad vaidlused, kirjutab ettevõtja Vjatšeslav Leedo.

Oht valemängijaks muutuda on suurim siis, kui oma huvisid ausalt ja õiglaselt ei suudeta teostada, kuid tahtmine on suur. Olgu valdkonnaks elamuehitus, alkohol, kütus, jäätmekäitlus, internetiühendus, raudtee, reisijatevedu, tunneli- või sillaehitus või midagi muud. Kellegi huvide jõuga läbi surumine tähendab, et euroopalikke väärtusi deklareerivas riigis jõuavad kõik valemängujuhtumid kohtusse. Kui üheks osapooleks on riik, läbitakse enamasti ka kõik kohtuastmed, protsessid kestavad aastaid, raisates veelgi avalikku ressurssi ning osalejate eluaega. Ja ees ootavatel vaidlustel ei näi lõppu tulevat: Rail Baltic, metsatööstus, (taastuv)energeetika, Saaremaa sild.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles