Postimees 1991. aastal: igaüks valuuta eest ei saa (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut
Prostituut Foto: SCANPIX

Pärast turvateenistuse rakendamist hotellis Viru on kodutute lindude elu raskemaks, alatiste töötajate oma turvalisemaks läinud. Selge ju, et koos põhiliselt venelannadest lõbutüdrukutega kaoksid Virust ka lugematud vodkaturistid.

Nagu on teatavaks saanud, maksab higine öö välismaalasele 200–300 soome marka. Loomulikult võib teenuse eest maksta ka dollarites või mõnes muus vabalt vahetatavas vääringus. Vene raha eest ei teenindata enam ammu.

Paraku ei õnnestu nõukogude inimesel ka oma higivaevaga Soomes teenitud raha eest täit rahuldust saada, sest absoluutne enamik Viru prostituute keeldub Liidu kodanikega vahekorda astumast.

Põhjendus on veenev ja igati inimlik: vene inimene võtab ja annab kogu raha eest ja on olnud palju juhtumeid, kus seksiorjatar on pidanud pärast mitu päeva põdema. Kuivõrd sellel ametipostil vanaduspensioni ja haigustoetust ei maksta, on targem mitte riskida ja äri ajada pehmete purjus välismaalastega.

9.2.1991

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles