Jüri Allik: millist Tartu Ülikooli me tahame? (2)

Jüri Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Allik
Jüri Allik Foto: Tartu Ülikool

Valik on põhimõtteline, kuna Eesti ei vaja rahvusülikooli, mis on maailmas keskmike hulgas. Kui Tartu Ülikool tahab tõusta näiteks maailma 100 parima ülikooli hulka, milleks on tal mõned eeldused olemas, tuleks hakata liikuma senisest erinevas suunas, kirjutab Tartu Ülikooli eksperimentaalpsühholoogia professor ja psühholoogia instituudi juhataja akadeemik Jüri Allik.

Lähenevate rektorivalimiste eel tuleks küsida, millist Tartu Ülikooli me tahame. Kas saapavabrikut, millel on tugev juht, kelle tahtest sõltub kõik hea (ja eriti halb), mis ülikoolis juhtub. Või on ülikool kogum parajalt sõltumatuid instituute, kus on hea töötada andekatel ja originaalse mõtlemisega inimestel, kes on teel suurte avastusteni, mis kogu maailmale korda lähevad. Minu meelest ma tean, millise ülikooli targad üliõpilased valiksid. Õppejõududest kõnelemata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles