Taavi Toomela: kuidas hoida Eesti meditsiinis oma valdkonna tippe?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Toomela
Taavi Toomela Foto: ITK

Kas praegune meditsiinisüsteem toetab tippude teket ja nende hoidmist või pigem töötab sellele vastu, küsib Eesti üks tippkirurge, lülisambaoperatsioonidele keskendunud Ida-Tallinna keskhaigla lülisambakirurgia keskuse juhataja Taavi Toomela.

  • Palju on räägitud meditsiinitöötajate palkadest ja tervishoiusüsteemis valitsevast üldisest rahanappusest. Vähem on arutletud selle üle, kuidas arendada ja hoida Eesti haiglates oma valdkonna tippspetsialiste.
  • Ühe arsti sobiv koormus on 150 operatsiooni aastas – see tagab hea tööalase vormi ja professionaalse arengu. Kahjuks saab praeguse haigekassa lepingumahu juures aga iga arst opereerida vaid korra nädalas.
  • Kuna Eesti ei konkureeri Põhjamaadega tipparstide palkade osas, tuleb konkureerida sellega, et pakume meie erialaspetsialistidele parimat eneseteostuse võimalust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles