Postimees 1931. aastal: Miss Eesti edu Pariisis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli Silberg
Lilli Silberg Foto: Repro

Pariisist, 6. veebruaril. Ajaleht «Journali» ruuumides oli neljapäeval Euroopa iluduskuninganna valimine 1931. aastaks.

Kui mitmesuguste Euroopa riikide iluduskuningannad olid mitu korda kohtunikkude kolleegiumi eest mööda defileerinud, kuulutati Prantsuse iluduskuninganna Jeanne Juillat Euroopa iluduskuningannaks - «Miss Euroopaks». «Miss Estonia» - prl. Lilli Silberg tuli teisele kohale.

Lõpuvõistlusele pääses 16 iludusest ainult 6. Nimelt Prantsusmaa, Eesti, Saksa, Austria, Türgi ja Belgia iluduskuningannad. Võistlusel oli kohtunikkude keskel olnud väga suur poolehoid «Miss Eestile» - prl. Lilli Silbergile.

Otsuse tegemisel oli kohtunikkude keskel olnud pikemaid vaidlusi ja suur osa jury liikmeid soovis prl. Silbergi tunnistada «Miss Euroopaks». Kuna senisel kahel võistlusel, mis samuti Pariisis korraldatud, võidupärg Prantsusmaast mööda oli läinud, siis oli ka arusaadav soov, et «Miss Euroopaks» tuleks Pranstsusmaa esitaja.

«Miss Eestil» - prl. Lilli Silbergil seisab veel ees kaks võistlust, nimelt Berliinis ja hiljem Buenos-Aireses maailma iluduskuninganna nimele.

7.02.1931

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles