Artemi Troitski: ksenijafoobia (8)

Artemi Troitski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenia Sobtšak.
Ksenia Sobtšak. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Küllap on selle jaoks olemas täitsa oma meediamõõdik, aga ei pea olema isegi mitte professionaal, et veendunult väita: ajakirjanduses mainimise poolest asub noor naine nimega Ksenija Sobtšak Venemaal vähemalt kolmandal (aga võib-olla isegi teisel) kohal president Putini ja opositsiooniliidri Navalnõi järel.

Igal juhul on ta tunduvalt eespool peaminister Medvedevist, oligarh Setšinist, minister Lavrovist ja skandaalsest poptähest Šnurovist. Sealjuures on raske isegi öelda midagi täpset tema tegevusala kohta. Tavaliselt öeldakse ajakirjanik või telesaatejuht, aga see ei ole täpne. Seltskonnalõvi on juba natuke lähemale. Klubitüdruk või seksikiisu sobiksid ka, aga ei ole kaugeltki ammendavad. Nüüd nimetatakse igatahes poliitikuks.

Ksenija sündis 1981. aastal (2017 oli tema aasta, kukeaasta hiina kalendri järgi) jurist Anatoli Sobtšaki tütrena. Isast sai hiljem kuulus demokraatlik poliitik ja Peterburi linnapea. 17-aastaselt lahkus ta kodust ja hakkas iseseisvalt elama. 2000. aastal kolis ta Peterburist Moskva, kus lõpetas prestiižse rahvusvaheliste suhete instituudi (MGIMO) politoloogia erialal. Mina kuulsin Ksenija Sobtšaki nime esimest korda nullindate algul: ta oli siis kõikjale jõudes energiline party girl, kurameeris tuntud meestega ja armastas olla VIP-õhtute tähelepanu keskmes.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles