Edasi 1978. aastal: suur rahvakirjanik ja humanist: pidulik õhtu RAT «Estonias»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Hansen Tammsaare
Anton Hansen Tammsaare Foto: Eesti Filmiarhiiv

30. jaanuaril toimus «Estonias» pidulik õhtu, mis oli pühendatud Anton Hansen Tammsaare 100. sünniaastapäevale.

Pidulikult ehitud teatrisaali olid kogunenud kirjanikud, teadlased, kunsti- ja kultuuritegelased, partei-, nõukogude-, ametiühingu- ja komsomolitöötajad, töökollektiivide esindajad, üliõpilased ja õppivad noored.

Saalis viibisid seltsimehed J. Käbin, K. Lebedev, N. Johanson, L. Lentsman, O. Merimaa, E. Tõnurist, K. Vaino, V. Väljas, L. Sišov ja L. Zarubin, NLKP Keskkomitee sektorijuhataja K. Dolgov, ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe asetäitja M. Vannas, ENSV Mininistrite Nõukogu esimehe asetäitjad B. Saul ja G. Tõnspoeg. Samas olid ka A. H. Tammsaare 100. sünniaastapäeva ettevalmistamise ja läbiviimise vabariikliku komisjoni liikmed ning külalised vennasvabariikidest ja välismaalt.

Piduliku õhtu juhatas sisse laul ENSV Riikliku Akadeemilise meeskoori esituses.

Õhtu avas juubelikomisjoni esimees, EKP Keskkomitee sekretär V. Väljas.

Ettekandega esines pidulikul koosolekul ENSV Kirjanike Liidu esimees, vabariigi rahvakirjanik P. Kuusberg. Kirjaniku kodukandi töötajate nimel võttis sõna Paide rajooni A. H. Tammsaare-nimelise kolhoosi esimees J. Nõlve.

31.1.1978

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles