Sami Seppänen: järgmine suur samm nutiilmas (1)

Sami Seppänen
, Elisa Eesti juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs näitamas esimest iPhone'i REUTERS/Kimberly White/
Steve Jobs näitamas esimest iPhone'i REUTERS/Kimberly White/ Foto: KIMBERLY WHITE/REUTERS

Liitreaalsus, tehisintellekt, läbimurre meditsiinis – Elisa tegevjuht Sami Seppänen vaatleb lähiaastate trende ja arenguid tehnoloogias.

Neil päevil täpselt 11 aastat tagasi tegi traditsiooniliselt musta pulloveri ja teksastesse riietunud Steve Jobs San Franciscos ajalugu. Jaanuarikuisel Macworldil lavale astunud Apple’i legendaarne juht tutvustas tehnoloogiamaailmale «elektroonilist» Šveitsi armee taskunuga ehk seadet, mis koondas endasse telefoni, muusikamängija ja internetilehitseja.

Tegelikult polnud Jobsi tutvustatud iPhone sugugi esimene nutitelefon, kuid Apple suutis varasemate ja sageli kohmakate seadmete asemele luua uue standardi, mis levis hoolimata üsna kõrgest hinnast kiiresti massidesse ja tõmbas endaga kaasa ka kõik teised tootjad.

Tänaseks on algsest nn kolm-ühes-seadmest saanud lahutamatu kaaslane ligi 2,5 miljardile inimesele, kes kasutavad neid kõikjal nii tööks, õppimiseks, meelelahutuseks, sotsiaalseks suhtluseks, filmimiseks, pildistamiseks jm. Eksperdid ja analüütikud hindavad, et nutiajastu oma plusside ja ka miinustega on justkui valmis saanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles