Postimees 1993. aastal: Tartu vorsti tehakse ameerika lihast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Postimees sai kindlast allikast teada, et Tartu lihakombinaat ostis Ameerikast sealiha. Eile ütles lihakombinaadi direktor Ilmar Ulp Postimehele, et asi on tõesti nii.

Esialgu osteti proovipartiiks konteineritäis kontideta ja 60-naelastesse pappkastidesse pakitud sealiha. Konteiner kaalub ligi 20 tonni ja on mõeldud vorsti tegemiseks.

Ilmar Ulp ütles, et hinnavahe pole suur, kohalikust lihast praegu odavamalt praegu veel ei saa. Kodumaise sealihaga on asi üpris hull, lihakombinaati tuuakse sigu iga päevaga aina vähem. Ilmar Ulp arvas, et ehk juba paari kuu pärast tõusevad meil kokkuostuhinnad. USA-st Alabama osariigist osteti lihapartii selleks, et sealne kraam järele proovida. Ilmar Ulbi sõnul on liha ilus ja kvaliteetne, tailiha protsent on suur.

Lihakombinaadi direktor lisas: «Oma lihale lootma jäädes ei ole välistatud võimalus, et paari kuu pärast pole meil enam vorsti. Külmhoones on varud väikeseks jäänud.»

20.01.1993

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles