Ivar Raig: mida saab teha riik sündimuse suurendamiseks Eestis? (26)

Ivar Raig
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi. Foto on illustratiivne.
Beebi. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Kui seni on Eestis keskendutud majandusele ja ettevõtlusele soodsa keskkonna loomisele, siis nüüd tuleks seada prioriteediks laste sünnitamiseks ja kasvatamiseks senisest soodsama keskkonna loomine, kirjutab majandusteadlane Ivar Raig.

Põhiseaduse preambulis sõnastatud kohustuste elluviimiseks on vaja kõigepealt rahvastikupoliitika seadust.

Riigikogu rahvastikupoliitika komisjon võiks algatada sellise iibekeskkonda kujundava seaduse, mida hakkaksid ellu rakendama kõik Eesti riigi avalikud põhiseaduslikud institutsioonid ning mis oleks teatud mõttes, mõistlikul määral ja valdkondades ülimuslik kõigi vald- või ametkondlike poliitikate suhtes ning mida väärtuspõhiselt toetaksid ka kodanikud.

Valdkonna kaalukuse tõttu on vajalik, et rahvastikuseaduse ja -poliitika elluviimist hakkaks koordineerima peaministri otsealluvuses töötav Rahvastikupoliitika Büroo. Sarnaselt nagu oli peaministri kantseleis Euroopa Integratsiooni Büroo, mille ülesandeks oli Eesti ettevalmistamine liitumiseks Euroopa Liiduga.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles