Peeter Langovits: glamuurne aastavahetus lillepaviljonis

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üheksakümnendate alguses lõid aastavahetuspidude seas laineid glamuursed ballid Tallinnas lillepaviljonis. Neid korraldas ärinaine Enelin Meiusi alates 1991. aastast neljal korral ja seal võis kohata üsnagi kirjut seltskonda meie avaliku elu tegelastest.

Erinevad telekanalid kasutasid paaril korral võimalust teha oma aastavahetuse kavas neist otselülitusi. Meenutaksin riigitelevisiooni edastatud rahvarohkele 1991. aasta ärasaatmisele järgnenud tagasihoidlikumaks jäänud aastavahetust 25 aasta eest. Kuigi 1992. aasta oli Eestile keeruline, oli see Meiusile edukas ja ta püüdis suurejooneliselt ka uut aastat vastu võtta.

Valges kleidis peoperenaine tervitas külalisi ning kui saabus aastavahetus, asus šampanjaklaasiga tema kõrvale ka teletäht Urmas Ott. Külaliste seas, kellega nad klaase kokku lõid, võis näha ka pankur Rein Otsasoni, endisaja valitsusjuhti Bruno Sauli, olümpiasangarit Erika Salumäed, sarmikat näitlejannat Salme Reeki, Ruth Merilat (Miss Estonia 1992), ETV peadirektorit Hagi Šeini, koolmeister Lauri Leesit, kirjanikke, kunstnikke, majandusmehi ja ajakirjanikke jpt.

Meelde jäi seegi, kuidas energiat täis eesti teatri grand old lady Salme Reek koos Ivo Linnaga tantsu keerutasid. Seda pidu televisioon ei kajastanud, kuid tehti videosalvestusi. Õhtu muusikalise osa eest kandsid hoolt Ivo Linna ja Marju Länik ansambliga. Elevust pakkus ka loterii, millel kohaletulnud aktiivselt osalesid.

1993. aasta lõpuks oli Enelin Meiusi jõudnud majanduslikult keerulisse seisu, kuid see ei peatanud soovi tervitada uut aastat maskiballiga lillepaviljonis, kohas, kus ta seda juba kahel eelneval aastal oli teinud. Sel vana-aastaõhtul seisis mustas kleidis Enelin Meiusi kõrval ka telestaar Urmas Ott. Toimunust tegi otsesaate vastloodud telekanal Kanal 2.

Kell 22.30 alanud teleõhtut juhtis Urmas Ott koos Neeme Rauaga. Kuigi sel korral oli kutsutuid vähem, olid külaliste seas ka kultuuri- ja haridusminister Paul-Eerik Rummo, endine kultuuriminister helilooja Lepo Sumerat jpt kultuuritegelased. Muusikalise meelelahutuse eest hoolitsesid Urmas Lattikase kvartett, lauljad Silvi Vrait ja Tõnis Mägi ning Estonia operetitähed Katrin Karisma ja Tõnu Kilgas. Lillepaviljonis palmide all keerutasid tantsupaarid, intervjueeriti poliitikuid ja kultuuritegelasi.

1994. aasta saadeti lillepaviljonis ära veelgi tagasihoidlikumalt, vaid kitsamas sõprade ringis. Need olid peod, mis tekitasid erinevaid reaktsioone ja olid omalaadseks ajastu peegliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles