Postimees 1930. aastal: dollarihimu meelitas kohale 6 Tiina Seppa

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollarid
USA dollarid Foto: SCANPIX

Mõnikord tuleb küll ette, et ühel priskel pojukesel on mitu isa, kuid et poisul oleks ka mitu ema, see tundub meie oludes vähemalt ameerikalik. Lugu iseenesest seisabki ühe jalaga Ameerikas, teise jalaga meil Eestis.

Umbes aasta eest pöördus New-York Citys 610 W 116 St. elutsev Juhan Sepp, 35 a. vana, «Postimehe» toimetuse poole, et see oleks abiks tema ema Tiina Sepa ülesotsimisel Eestis. «Postimehes» ilmus sellesisuline teadaanne ja selle tagajärjel saabusid toimetusse mõned kirjad ema otsijale J. Sepale edasisaatmiseks.

Nagu nüüd Juhan Sepp meile teatab, on ta saanud senini kirju viielt Tiina Sepalt, kes kõik peavad teda omaks pojaks. Kuid ükski neist ei olevat see õige.

Neil päevil sai «Postimehe» toimetus kirja veel ühelt emakandidaadilt, kes elab Kloostri vallas. Võib olla on see see õige.

Huvitav oleks teada, kas tõesti meil leidub niipalju niisuguseid Tiina Seppi, kellel 35 a. poeg Juhan Sepp on hulk aega ära teadmata kus. Või ollakse muidu maiad dollarionu peale.

10.01.1930

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles