Ragnar Klavan - mees ja müüt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: ANDREW YATES/REUTERS/Scanpix

Mehest müüdiks saada on raske. Või siis sootuks kerge, kui su nimi on Ragnar Klavan ja sa mängid Liverpooli jalgpalliklubis. Piisas eestlasel vaid korra pall väravasse kõksata, kui Liverpooli fännileheküljed täitusid vaimukate meemidega, peaosaliseks nende kõnepruugis Raggy. Meie mehest on saanud omamoodi internetikangelane.

Tegelikult on Klavan Liverpooli poolehoidjate muheda tunnustuse teeninud mõistagi pikemaajalise tööga, mitte üheainsa väravaga, olgu see kui tahes tähtis. End ülimaks vutikantsiks pidaval Inglismaal visalt ringlevat müüti, et mingid eestlased ei mõista küll jalgpalli mängida, on Klavan endiselt sunnitud päevast päeva kummutama. Aga jää sulab ja umbusk mureneb. «Nagu teate, pole ma jutumees, vaid lasen alati jalgadel tööd teha,» vastas Eesti spordi tagasihoidlik suursaadik kriitikutele. Nii peabki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles