Karina Orlova: Uljukajevi kaheksat aastat range režiimiga koloonias sidime* me kõik koos (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karina Orlova
Karina Orlova Foto: Erakogu

Washingtonis elav Karina Orlova pakub Venemaa opositsioonilise raadiojaama Ehho Moskvõ blogis Vladimir Putinile tema neljandaks ametiajaks kandideerimiseks välja pereväärtuseid ja traditsioone austava valimisprogrammi «Venemaa kui range režiimiga koloonia».

Vladimir Putini valimiseelsele kampaaniale anti start sellega, et määrati endisele majandusarenguministrile Aleksei Uljukajevile kaheksa-aastane vabadusekaotus range režiimiga kinnipidamiskohas.

Kuna perspektiivitusest ja üleüldsest kaksisoimast hapuks läinud Venemaal on läinud moodi (kõige kõrgema loal/käsul) presidendiks kandideerida või kirjutada vähemalt kirgastest sotsialistlikest loosungitest koosnevaid valimiseelseid programme, otsustasin ka mina mõttetus poliitkonkursis «Venemaa-2018» osaleda («treenimaks» – nagu väljendub teine osaleja H) ja kirja panna valimiseelne programm, mis, nagu mulle tundub, sobiks väga Putinile tema neljandaks ametiajaks. Vahest on tegu üldse kõige reaalsema programmiga, mis tänase Venemaa poliitilises elus eksisteerib. Juhul, kui Putini poliittehnoloogid seda äkki märkavad ja see neile meeldib, loovutan selle dokumendi neile tasuta.

Programmi nimi on «Putin-2018. Tähistame koos».

2018. aastal saab Venemaa lõpuks selleks, milleks tõusis põlviliasendist kaheksateistkümne pika aasta jooksul – range režiimiga kolooniaks.

18. märtsil 2018 saavad Venemaa kodanikud kvoorumiga 70-70 (tänu Ksenja Anatoljevnale valimisprotsendi suurendamise eest) austava õiguse sidida kuus aastat rangel režiimil. Just seetõttu tuleb valimistele kohtuotsuse teatavakstegemisele kohale ilmuda. Sest kohtunik võib saada pahaseks, kui süüalused ilmutavad austuse puudust ega ilmu kohtusse. Ja üldse saab tegu olema peoga, mis kestab rangelt veel kuus aastat.

Endise Peterburi linnapea Anatoli Sobtšaki tütar Ksenja
Endise Peterburi linnapea Anatoli Sobtšaki tütar Ksenja Foto: Scanpix

Kuna Venemaa on töökas koloonia, on kõigile kinnipeetuile ette nähtud töötada. Kes ei tööta, see ei söö. Kuna pensionärid ja invaliidid ei saa tööd teha, nad ka ei söö. Ja kuna ka vaesed töötavad ilmselt halvasti, ei söö ka nemad. Pealekaebused, koputamine, koostöö administratsiooniga, abi vangivalvureile vaenuliku elemendi otsinguil kasvavad rangelt. Tasu korras võib saada kohaliku draamaringi direktoriks, tööle sööklasse, end majandusjuhatajana sisse seada või isegi saada määratud raamatukogusse. Püüdliku käitumise eest autasustatakse diplomite, medalite ja termostega.

Kuna Venemaa, mis on põlviliasendist tõusnud koloonia, peab näitama läänele suurt ja kõva sisemajanduse koguprodukti, peavad kõik vangid elama ja töötama meie ühise koloonia hiilguse nimel. Aga kuna koloonia hiilgus pole ilma administratsiooni hiilguseta võimalik, ärge pöörake tähelepanu, kui teie kambrist lendab eralennukil mööda Roskosmose juht Dmitri Rogozin. Ta on teel kosmost hõlvama, aga reisilennukeil sinna ei lubata. Vahetevahel lendavad eralennukeil mööda ka asepeaminister Igor Šuvalovi korgid lehvitades teile oma hästi pügatud käpakestega. Ärge peljake, neile võib ja isegi peab vastu lehvitama (ainult ärge ehmatage neid oma räpaste töömehekämmaldega) – need Šuvalovi korgid lendavad kaitsma Venemaa au rahvusvahelistel koerte konkurssidel. Sest kes siis veel meie au kaitseb, kui meie sportlased on Grigori Rotšenkovi poolt dopinguga ületoidetud, kes sundis pettusega Putinit ennast edu eest Moskva antidopingulabori direktori ametis presidendi aukirjaga austama?!

Dmitri Rogozin lennukis
Dmitri Rogozin lennukis Foto: Scanpix

Kuna Venemaa on range režiimiga koloonia, ärge unustage valimisbülletäänil, kui tulete 18. märtsil 2018 kohtuotsuse väljakuulutamisele, sinna, kuhu vaja, alla kirjutada, et teid on eeskirjadega kurssi viidud: iga üleastumise eest meie koloonias pekstakse ja pannakse kartserisse. Üleastumiseks peetakse kõike, mis ei meeldi Putinile ega ka Igor Setšinile, Ramzan Kadõrovile, Jelena Mizulinale, Natalja Poklonskajale, usklike grupile, inguššide grupile, Venemaa rahvuslikule vabastusliikumisele (NOD), grupeeringule SERB, traditsioonilise perekonna eest seisvale grupile, kõlblusnormidele vastava seksi eest seisvale grupile, kirikuteenistujate kõlblusnormidele mittevastava seksi eest seisvale grupile. Nimekirja täiendatakse jooksvalt, muudatustest teavitatakse tagantjärele.

Venemaa on tõrkumatu allumisega koloonia. Mässud on keelatud, miitingud ja piketid – rangelt kooskõlastatuse alusel; protesteerida tohib vaid Ameerika ja Barack Obama vastu. Või mõnikord Dmitri Medvedevi vastu (meilgi on juba temast kõrini). Setšinit ei tohi puutuda, vangivalvurite eriüksus Siloviki on püha ja nende nime ei tohi suhu võtta.

Venemaa on range režiimiga koloonia. Seetõttu on range lähenemine naise ja laste kasvatamisel heakskiidetud – lüüa võib ja seda ei peeta kuriteoks. Igalaadsed administratsioonivastased kaebused lükatakse tagasi kui vastuvõetamatud.

Venemaa on range režiimiga koloonia, kus ei tohi kedagi solvata – muidugi kui ei peeta silmas Ameerika ahve, Obama-tšmod, Ukraina fašiste, liberaste, rahvuslikke reetureid, tolvaneid, möödujaid; ja seda televisioonis. Mõnikord satuvad föderaalsetesse telekanalitesse inimesed, kel on lubatud halbadest inimestest (vaata eespool) hästi rääkida ja keegi saatejuhtidest ei hammusta, ei kiunu ega pritsi ilaga. Ärge ehmuge, kõik on normis – sellega me lihtsalt tahame teile näidata, et Venemaa on demokraatlik koloonia. Ühes arvamuste paljususega (vaata allpool).

Koloonia asukad Venemaal
Koloonia asukad Venemaal Foto: Scanpix

Venemaa on sõnavabaduse koloonia, seetõttu võib meil rääkida kõigest – välja arvatud sellest, millest ei tohi rääkida. Nimekirja täiendatakse jooksvalt, ent kindlasti ei tohi rääkida koloonia liidri ja koloonia peamise rüütli-merejalaväelase eraelust (igaks juhuks üldse mitte midagi). Lisandustest saate tagantjärele kartseris viibides (või kirjast hauatähisel) teada.

Venemaa on vaba koloonia, seetõttu lastakse kõik soovijad vabadusse – muidugi kui nende soov kattub immigratsiooniameti võimalustega.

Venemaa on avatud koloonia, seetõttu on vabadusest saabunud pakid lubatud – ent mitte rohkem kui absoluutarvestuses 300 grammi inimese kohta kuus ja mitte rohkem kui 3,6 kilogrammi aastas.

Venemaa on koloonia, mis on rajatud austusele kinnipeetavate ja nende õiguste vastu, seetõttu lubatakse kinnipeetavatel koloonia piirest tervise parandamiseks välja sõita. Põhja-Korea kuurordid on kõigile avatud (ja pidage meeles, et Põhja-Korea on alati parem kui revolutsioon).

Venemaa on patriootlik koloonia, seetõttu kasvatame oma ja sööme oma. Kui sammal juba kasvas, siis seda ka sööme, sest see on meie oma (nagu Krimm). Kui Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon (OSCE) viskab meile äkki Poola õunte kujul humanitaarabi, lömastame need hümni saatel pidulikult buldooseritega.

Läänest pärit tomatite hävitamine Venemaal
Läänest pärit tomatite hävitamine Venemaal Foto: Scanpix

Venemaa on «Krimm-on-meie»-koloonia. Ja punkt. Lubatud on oletada, et Krimm pole võileib või et mingite rahvusvaheliste seaduste järgi kuulub ta Ukrainale (ent me sülitame neile seadustele, sest Venemaa on patriootlik koloonia). Sellega ka piirdume. Siinkohal on reeglid kõigile ühised.

Ja lõpetuseks. Venemaa on parandusliku töö koloonia. Ent kuna küürakat parandab ainult haud, määratakse venemaalastele ennetähtaegselt kuueaastane vangistus uues range režiimiga koloonias «Venemaa-2024».

Vene keelest eesti keelde ümber pannud Teet Korsten


*Sidima – kõnekeeles pikemat aega mingis kohas või olukorras viibima; vabadusekaotust kandma, vangistatud olema

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles