Postimees 1937. aastal: Tallinn kõrgendas palkasid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
II maailmasõja eelne Eesti kroon.
II maailmasõja eelne Eesti kroon. Foto: Repro

Tallinna linnavolikogu eileõhtusel koosolekul tekkis uuesti pikemaid vaidlusi linnaametnike ja teenijate palkade kõrgendamise ümber.

Linnavalitsus oli oma palgakõrgendamise ettepaneku esitanud endisel kujul, toetudes siseministeeriumi poolt antud vastavatele juhtnööridele. Volinik Andreesen tegi ettepaneku jagada palgakõrgendamiseks määratud summa kõigi palgaredelisse võetud isikute vahel ühetaoliselt, a 6 krooni kuus, kuna järgnevaks eelarveaastaks linnavalitsusel oleks tulnud esitada uus täielikum palgakõrgenduse ettepanek. Hääletamisele aga ettepanek ei pääsenud viimaste muudatuste tõttu linnaseaduses. Et ametnikke pühade-eelsest palgakõrgendusest mitte ilma jätta, võeti linnavalitsuse seekordne palgaredel lõpuks vastu, kuid ühtlasi avaldati soovi, et järgmise eelarve koostamisel arvestataks tõsisemalt praegust hindade taset. Samuti soovitati linnatööliste tasud viia ennekriisiaegsele tasemele ning neid keset talve mitte vallandada, milliseid kavatsusi linnavalitsusel osa tööliste suhtes on olnud.

Kõik teised päevakorrapunkid võeti vastu peaaegu sõnavõttudeta. Muuseas kinnitati linnaaruanne, otsustati asutada Tallinna Ajalooline Muuseum, kogukonnamaksu tasumise tähtpäev viidi 1. juunile ja August Mälkile määrati Lagle talu rendiks 14 kr. aastas. 16.12.1937

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles