Andres Kuusk – kollase kaardi mees (3)

Lauri Hussar
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kuusk
Andres Kuusk Foto: kaader ERRi «Foorumist»

Eesti poliitilise debati kultuur on katastroofiliselt halvenenud! Nii ohkasid paljud televaatajad pärast teisipäevast ETV «Foorumi» saadet. Lihtsalt kokku võetuna on tekkinud olukord, kus kõik räägivad, aga keegi ei kuula.

Saatejuht Andres Kuusk (45) on karjatanud Eesti poliiteliiti ligi 15 aastat. Ta on teinud seda tasakaalukalt, põhjalikult ja mitmekülgselt. Olles Andresega koos juhtinud kümneid poliitarutelusid, tean tema täpset teematunnetust ja oskust arutelusid vedada. Ka perutavate poliitikute ohjeldamisega on Andres siiani eeskujulikult hakkama saanud. Aruteludes on olnud nii kirge kui ka argumentidel põhinevat väitlust.

Praegu on poliitdebatist saamas ülekarjumiskultuur, mille põhjusena tuuakse välja äärmuste krõbedam sõnavara. Andrese pintsakutasku on kollastest kaartidest pungil, kuid võib-olla tasuks tõsiselt kaaluda mõne punase kaardi väljatõmbamist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles