Postimees 1994. aastal: Vene saatkonna ees toetati Tšetšeenimaad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allalastud Vene Mi-8 Groznõi lähedal, detsember 1994.
Allalastud Vene Mi-8 Groznõi lähedal, detsember 1994. Foto: Wikimedia Commons /Mikhail Evstafiev/ CC BY-SA 3.0

Mitukümmend inimest korraldasid eile Vene Tallinna-saatkonna ees piketi Tšetšeenimaa toetuseks.

BNSi teatel võis meeleavaldajate plakatitelt lugeda: «Käed eemale Tšetšeenimaast!», «Venemaa lõpeta rahvastevastane agressioon!», «Groznõile langevad pommid on pommid Vene demokraatia pihta!».

Piketil esinejad nimetasid Venemaad viimaseks impeeriumiks ja kutsusid Eesti valitsust Tšetšeenimaa iseseisvust ametlikult tunnustama.

Riigikogu liige Ants Erm märkis, et Venemaa, USA ja enamik ÜRO riike on ühinenud koloniaalmaadele sõltumatuse andmise deklaratsiooniga, milles on öelnud, et kui rahvas soovib ennast määratleda ja soovib iseseisvat riiki, siis ei saa seda jõuga takistada. «Kahjuks me näeme, et need dokumendid unustatakse ära, kui tegemist on suurriikidega,» lisas Erm ETA teatel.

Tšetšeeni Vabariigi esindaja Eestis Imran Akhajev tänas oma sõnavõtus eesti rahvast Tšetšeeniale osutatud toetuse eest ja märkis, et Tšetšeeni rahvas ei ole Venemaa ja vene rahva vastu, küll aga ei soovi nad elada Venemaale allutatuna, edastab ETA. Piketil loeti ette ka Džohhar Dudajevi pöördumine.

15.12.1994

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles