Postimees 1936. aastal: pr. Simpson nõus taganema

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward VIII ja Wallis Simpson (1936).
Edward VIII ja Wallis Simpson (1936). Foto: Wikipedia.org

Teadaanne ajakirjanikkudele hotell «Majestic’is», Cannesis. – Baldwin seletas alamkojas, et valitsus ei avalda survet Majesteedile. – Kuningas ei ole veel otsustanud.

Cannes’ist, 8. dets. (Reuter). Esmaspäeva õhtul hotell «Majestic’is» kogunenud 20 ajakirjanikule luges lord Brownlow ette järgmise, proua Simpsoni poolt alla kirjutatud seletuse: «Mrs. Simpson on kogu viimaste nädalate jooksul muutumatult soovinud vältida igat aktsiooni või ettepanekut, mis võiks olla haavav või kahjustav Tema Majesteedile või troonile. Tänapäev tema seisukoht on muutumatu ja ta on valmis, kui selline aktsioon lahendaks küsimuse, otsekohe tagasi tõmbuma seisukorrast, mis on muutunud ühel ajal õnnetuks ja väljakannatamatuks.» Lord Brownlow lisas juurde, et pr. Simpson ei anna mingisuguseid intervjuusid.

Londonist, 8. dets. Peaminister Stanley Baldwin esines esmaspäeval alamkojas põnevusega oodatud teadaandega tekkinud seisukorra kohta. Baldwin ütles: «/…/ Välja arvatud morganaatilise abielu küsimus ei ole valitsuse poolt antud mingit nõu Tema Majesteedile, kellega kõik minu kõnelused on olnud puht isiklikud ja mitteametlikud. Need küsimused ei tõstetud üles valitsuse poolt, vaid Tema Majesteedi enese poolt kõnelusel minuga mõni nädal tagasi, mil ta esmakordselt teatas minule oma kavatsusest abielluda pr. Simpsoniga niipea, kui proua saab vabaks. Järelikult on Tema Majesteet kaalunud seda küsimust juba mõnda aega.»

8.12.1932

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles