Postimees 1995. aastal: osa Haapsalu raudteest on läinud varaste saagiks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu raudteejaam.
Haapsalu raudteejaam. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Haapsalu ja Rohuküla sadamat ühendavat raudteed pole enam peaaegu olemas, kadunud on rööpad ja teetamm hakkab kohati võsastuma. Rööpad hakkavad kaduma ka Riisipere-Haapsalu vaheliselt teelõigult.

Politseil on andmeid rööbaste äravõtmisest Paliveres ja Ristil. Lääne politseiprefektuuri prefekti kohusetäitja Margus Sirts ütles, et politseil on tulnud tegelda rööbaste lahtivõtjatega. Eesti Raudtee juhtkond on teinud mitu avaldust. Politsei on osa metallikratte kätte saanud, kuid on juhtumeid, kus rööbaste lahtivõtjad esitavad politseile Eesti Raudteelt saadud dokumendi, mis annab lammutustööks õiguse.

Politseil on teada kaks meest, kes sellise dokumendi varjus rööpaid lahti võtsid ja nende müügist saadud raha oma isiklikule arvele kanda lasksid. Ristil ja Paliveres rööpaid lahti võtnud isikud osutusid raudteelasteks, kes kinnitasid, et rööpad võetakse ära jaama kõrvalteelt ja viiakse Keilasse varaste eest hoiule.

Eesti Raudtee infrastruktuuri direktor Kaido Simmermann ütles, et Eesti Raudteel pole vahendeid normaalse liikluse taastamiseks. «Kui leitakse raha, siis loomulikult paneme rongid uuesti käiku.»

5.12.1995

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles