Postimees 1946. aastal: suri Johannes Vares Barbarus (8)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Vares-Barbarus
Johannes Vares-Barbarus Foto: Kuvatõmmis

Eestimaa Kommunistliku (bolševike) Partei Keskkomitee, Eesti NSV Ministrite Nõukogu ja Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidium teatavad sügava kurbusega kõigile vabariigi töötajaile kommunistliku (bolševike) partei väljapaistva tegelase, NSV Liidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe asetäitja, Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe, Eestimaa K(b)P Keskkomitee büroo liikme, sm. Johannes Jaagu p. VARESE surmast 29. novembril s.a. lühikese, kuid raske haiguse tagajärjel.

Sm. VARES võitis endale Eesti töötajate lugupidamise ja armastuse. Ta andis eesti rahvale oma teadmised arstina, oma väljapaistva luuletajaande, oma poliitikategelase energia.

Sm. VARESE nimega on seotud 1940. a. ajaloolised sündmused - Nõukogude võimu väljakuulutamine Eestis ja Eesti astumine NSV Liitu. Ta seisis rahva valitsuse eesotsas, kes tuli reaktsioonilise kodanliku kliki asemele. Nõukogude võimu esimestest päevadest saadik Eestis oli ta vahetpidamata Eesti NSV kõrgema riigivõimu organi juhiks.

Mälestus eesti rahva ustavast pojast sm. VARESEST jääb kalliks Eesti töörahvale, kes võitleb kommunismi võidu eest.

1.12.1946

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles