Jaanus Karilaiu repliik: Jüri Ratas on pannud Eesti majanduse uuesti kasvama (17)

Jaanus Karilaid
, riigikogu liige (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Erik Prozes

Jüri Ratase valitsus on pannud Eesti majanduse uuesti tööle, millega ei saanud hakkama ei Andrus Ansip ega Taavi Rõivas, kirjutab riigikogu liige ja Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid.

Postimees loobib täna karme hinnanguid. Tuleb tunnistada, et kõik pole vale, mis tänases lehes kirjas. Kuid seda kitsas mõõtkavas ja selgelt ideologiseeritult. Nõus, aasta tagasi teatepulga üle võtmine nõudis mitmekordset pingutust, peaministrierakonna sees oli vaja rivi sirgeks saada, Reformierakonna 17 aastat mehitatud võimuaparaat oli kohkunud ning mitte kõik poliitika elluviimise ja kujundamise bürokraatiaaparaadis ei haakunud kohe uue poliitilise päevakorraga. Suund Põhjamaadele nõuab aga tugevat ja selget poliitilist tahet. Selle kursimuutuse eest tunnustus.

Põhjala suunas aga Eesti just tänase valitsusega liigub. Maksureform aitab majanduslikult paremale järjele kaks kolmandikku maksumaksjatest, ühiskond läheb solidaarsemaks. Loomulik, et see kolmandik maksumaksjatest, kes peab kohanema Skandinaavia põhimõttega, teeb harjumatusest valulikku häält. Ida-Euroopa arengumudelist väljatulek on paratamatult mõnele valusam. Taavi Rõivase ja Andrus Ansipi juhtimisel liikus Eesti majandus stagnatsiooni. Jüri Ratase valitsuse juhtimisel on majanduskasv muljetavaldav. Majanduskasv on heaoluriigi tuum, aga seda tulude õiglasema jaotusega. Ka riikliku laenupoliitika elavdamine on tunnustust vääriv, muidu jääkski kehtima jürgenligilik peost suhu elamise poliitika, popsi poliitika.

Uus valitsus on õigel strateegilisel kursil, kuid ametkondadest tulev analüüs peab olema tulevikus täpsem. Samuti peab probleemidest teavitamine jõudma võimutasandile kiiremini.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles