Tervitage kogu Eesti rahvast! Unustatud rahvakild Abhaasias (13)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu riigid, sh Eesti ei tunnista Abhaasia passi, sest ei tunnista Abhaasia riiki.
Euroopa Liidu riigid, sh Eesti ei tunnista Abhaasia passi, sest ei tunnista Abhaasia riiki. Foto: Birgit Püve

Abhaasia eestlased ei saa midagi teha oma olukorra parandamiseks, aga Eesti riik saab, kuid ei julge või ei taha, kirjutab Jaanus Piirsalu ning pakub välja, kuidas Gruusia (ja Ukraina) terviklikkust kahtluse alla seadmata Abhaasia (ja Krimmi) elanikke aidata.

Nii kõlas Lilli-tädi ja Ake-tädi ühine palve. Nad on õed ning Sulevi küla kõige vahvamad memmed, kes võivad kogu päeva laulda ja nalja visata. Sulevi on Abhaasias viimane küla, kus eestlased on veel ülekaalus.

Lilli-tädi (Lilli Angelstok) saab peagi 88-aastaseks ja tema lõuapoolikust õde Ake-tädi (Agnessa Rõuk) 86-aastaseks. Nende ema rihtis mõlema sünni ühele ja samale kuupäevale, 27. detsembrile! Ma ei imestaks põrmugi, kui nad võtavad kätte ja tulevad kahe aasta pärast suurele laulupeole Tallinna. Veel kaheksa aastat tagasi käisid nad laulukaare all laulmas.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles