Edasi 1982. aastal: jäädav mälestus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brežnevi matus.
Brežnevi matus. Foto: Internet.

Enam ei ole meiega Leonid Iljitš Brežnevit. Minu ja iga vanemuislase südames kutsus see kurb teade esile sügava valutunde. Elust on läinud isiksus, kelle panus meie riigi ajalukku, tema rahvaste sõpruse ja kultuuri arengusse on tohutu.

Selgesti on meeles Kommunistliku Partei XXVI kongress – mul oli õnn osa võtta sellest ajaloolisest foorumist. Millise tähelepanuga kuulasime meie, delegaadid, L. I. Brežnevi iga sõna. Kongress andis peasuunad ka Nõukogudemaa kultuuri ja kunsti edendamiseks. Meie, nõukogude kunstitöötajad, oleme alati tundnud, millist tähelepanu ta osutas rahvusliku kunsti arengule.

Hiljuti oli meie Vanemuise kollektiiv Moskvas, kus võtsime osa Nõukogude Liidu moodustamise 60. aastapäevale pühendatud teatrifestivalist. Meie suure paljurahvuselise kodumaa õitsengus ja rahvusvahelises autoriteedis on Leonid Iljitš Brežnevi elutöö. Globaalse tähtsusega on tema tegevus rahuvõitlejana. Mälestus temast jääb iga nõukogude inimese südamesse.

KAAREL IRD, NSV Liidu rahvakunstnik, Vanemuise teatri direktor-peanäitejuht

16.11.1982

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles