Postimees 1995. aastal: SIA erikomisjon kuulas Herman Simmi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Kaitseministeerium

SIA erikomisjon kuulas ära endise politseidirektori Herman Simmi, kes on avalikkusele korduvalt väitnud, et SIA tegeles ka tema ebaseadusliku jälgimisega.

SIA erikomisjoni esimees Vootele Hansen ütles Postimehele, et Simmiga olid jutuks mitmed teemad ning komisjon sai teada Simmi vaatevinkli, kuidas loodi 1991. aastal peaminister Edgar Savisaare ajal eriteenistus.

SIA erikomisjoni sõnul väitnud Simm komisjonile, et eraturvafirmade rangema kontrolli alla võtmise küsimus kerkinud eelmise aasta novembris, sest oli alust kahtluseks, et osa eraturvafirmade tegevus ei vasta seadustele.

Hanseni väitel kinnitanud Simm komisjonile, et politseis oli aprillis-mais ettevalmistamisel kava, kuidas tõhustada kontrolli eraturvafirmade üle.

SIA erikomisjoni esimees kinnitas ka, et endine politseiameti peadirektor väitnud komisjonilegi, et SIA tegeles ka Simmi ebaseadusliku jälgimisega.

15.11.1995

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles