Targem annab järele (1)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Mere
Anne Mere Foto: Liis Treimann

Rakvere lihakombinaadis sel nädalal toimunud streik või ebaseaduslik tööseisak – oleneb, kummalt poolt vaadata – on õppetund nii töötajatele kui HKScan Estonia juhatuse esimehele Anne Merele (46).

Rahulolematus töötasuga ajas lihatööstuse tapamaja osa töötajaid streikima, kuid nad mängisid oma tugevamad kaardid maha sellega, et ei järginud streigi korraldamise reegleid, mis andis Merele võimaluse nimetada toimuvat ebaseaduslikuks.

Samas ei muuda vaidlemine seadustest kinnipidamise üle asjaolu, et Rakvere kandi ühes suuremas ettevõttes võib olla töötajaid, kelle palk pole kümme aastat tõusnud. Midagi on seal mäda, ja Mere poolt on kahtlemata arukas käitumine olukord maha rahustada ning alustada töötajatega läbirääkimisi. Peaasi, et tegu poleks manipulatsiooniga, vaid tegeliku sooviga töötajate olukorda parandada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles