Eksimatud otsustajad (9)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Roose
Erik Roose Foto: Kuvatõmmis videost

Kui sul on majas probleem ja sa eitad seda, saab peagi sinust probleem. Kui sinuga räägitakse, aga sa ei kuula, siis sa ei tegele probleemiga.

ERRi juhte paistab olevat tabanud ilmeksimatuse haigus. Asutuse sisekriisist rääkinud neljapäevase Postimehe artikli tagasiside ERRi juhtkonnalt oli just selline – probleeme eitav. Juhatuse esimehe Erik Roose (49) tsitaat juhatuse koosoleku protokollist: «See ei ole hea ajakirjandus. Tegemist ei ole sõltumatu neutraalse uuriva ajakirjandusega, vaid selgelt omanike huve varjamatult teeniva pahatahtliku konkurendi halvustava stiiliga.»

Selline ilmeksimatuse näitamine võiks olla isegi koomiline, kui juhtkonna vastas ei seisaks ERRis päris töötajad oma murega. Ehk aitab kõrgeltsündinud juhte teadmine, et see Postimehe «pahatahtlik» artikkel pälvis ERRi reatöötajates kuuldavasti hääletu aplausi. Kumb vastukaja on usutavam?

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles