Madis Milling: valimisöö müstika (2)

Madis Milling
, riigikogu liige (RE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Milling.
Madis Milling. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Valimisöö on üks põnev öö. Palju põnevam, kui meile eksporditud halloween, mis on hakanud ülekohtuselt varjutama kadri- ja mardijooksu, kirjutab riigikogu liige ja kohalikel valimistel Saue vallas kandideerinud Madis Milling (Reformierakond).

Valimisööl tehakse ka igasuguseid jookse – kõigepealt ennetavaid, et näidata ennast konkurendi kaamerale. Siis tehakse  ringjooks oma valimisstaabis, et näidata oma kohalolekut.   Ja alles siis läheb tõeliseks galopiks ja indlemiseks.  Muideks, lugesin Facebookist uut Malaisia vanasõna: «Kui mära ei indle, siis täkk ei tõmble… » Aga see selleks.

Tagasi valimisöö juurde.  Läbinud ise valimisöö kõik jooksuetapid, saan kinnitada, et toimib. Ja see ei olegi küsimus.  Küsimus on hoopis mujal.

Sirvin valimistulemuste tabeleid. Põnev on vaadata tabelite lõppe. Näiteks Tallinnas on suisa 12 inimest, kes ei saanud ühtegi häält... Neist kaheksa olid Keskerakonnast. Tekib küsimus – kas need inimesed ise üldse teadsid, et nad kandideerivad? Kas need inimesed on teovõimelised? Kas need inimesed on üldse elus?

See ongi küsimus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles