Võlujänesega võidule

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Viirpalu
Kristina Viirpalu Foto: Erlend Štaub

Säravaim talent Eesti moemaailmas on praegu Kristina Viirpalu (43) – just tema pärjati Tallinn Fashion Weekil maineka moeauhinnaga Kuldnõel.

Valimiste ümber tekib alati kirgi ja eriarvamusi, eriti kui mõõdetakse midagi nii abstraktset nagu looming. Seekord valitses otsuse väljakuulutamise hetkel Vaba Lava saalis aga üksmeelne vaimustus – ei ainsatki kahtlusekahinat. Kolmekümnendate aastate Pariisi ja Eesti ainuomast käsitööd kokku sulatav moevaatemäng, mille Viirpalu oli laval lahti rullinud, oli lihtsalt niivõrd suurejooneline, et sõitis uhkes pärituules üle kõigest varemnähtust.

Säravaid etteasteid on moeloojal ette näidata ridamisi – edukad ülesastumised maailma moelavadel, kirglikud kandjad siin ja piiri taga ning üha kõrgetasemelisem meisterlikkus viimseski väikeses detailis valitud luksusmoe nõudlikus nišis.

Kust tuleb energia, jonnakus ja ideetulv, et nii raskel alal hakkama saada? Talendi enda sõnul väikeselt võlujäneselt, kelle ema lapsepõlves ta traksipükstele tikkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles