Donaldi nädal

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

USA astub välja UNESCOst, USA ähvardab tunnistada kehtetuks Iraani tuumaleppe, USA president teatab sotsiaalmeedias, et tahab teha riigisekretärile IQ-testi.

Viisteist, kümme või ka viis aastat tagasi oleks selliseid uudisnuppe lugedes tekkinud küsimus, kas äkki ei ole ajakirjanik eksinud riigi nimega, sest räägime ju Ameerika Ühendriikidest. Maast, mis on mitme põlvkonna jaoks olnud demokraatia lipulaev, kus väärtustatakse maailmapärandi säilitamist ning võideldakse tuumaarsenali vähendamise, mitte suurendamise eest. Ja kohe kindlasti ei kuulu selle riigi presidendi tegevuste hulka oma ministrite jalgealuse õõnestamine sotsiaalmeedias.

Kuigi Donald Trumpi ametivande andmisest on praeguseks möödunud juba 266 päeva ning ülalmainitud teated ei tohiks enam kedagi kulmu kergitama panna, tuleb siiski end vahel näpistada, et aru saada – USA kui suunanäitaja ja vabadusemajaka ajastu on ümber saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles