Postimees 1937. aastal: pärle Nõukogude valimisidüllist (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude Liidu lipp
Nõukogude Liidu lipp Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu neljaleheküljelistel päevalehtedel on juba mõni nädal kolmas või nn kultuurilehekülg pidevalt pühendatud eelseisvatele suurvalimistele. Seal antakse ruumi küll koolilastele, küll komsomolidele, küll mees- ja naispõllutöölistele niihästi proosas kui riimis väljendada oma arvamusi Nõukogude Liidu suurest edust ja võrrelda tema saavutusi endise ajaga.

Võrdlusi võivad muidugi toimetada ainult vanemapõlve liikmed, mispärast loeme eilses «Leningradskaja Pravdas» muu hulgas järgmisi ridu Leningradi Viiburi linnaosa tööliselanike suust:

«Hea on see Viiburi kant, meie punaarmee nimeline valimisringkond! Mõlemast küljest kaisutab teda Neeva jõgi, ühes otsas haljendab Udjeljninski park, paremal – tõusevad Tööstusl. Instituudi hooned. Lõbus ja rõõmus on see meie valimisringkond – kõike leidub temas: küll tööstusi, küll elektrijaamu ja raudteid ja häid teid. Ning Soome jaamahoone vastas, avaral väljal tervitab kõiki tuntud Lenini kuju, sõbralikuks tervituseks üles tõstetud käega. /.../ Neetud trotskistid, zinovjevistid ja buhharintsid tahtsid tagasi tuua meie Viiburi kanti kapitaliste. Ei tulnud sest midagi välja, ega tule kunagi. See, mis võidetud, saavutatud, uuesti ehitatud, seda ei tohi keegi meilt võtta.» 13.10.1937

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles