Saksa valik: Jamaica kokteil või lõpuks ikka lihtsalt õlu (1)

Kaivo Kopli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Angela Merkel võitis ja kaotas. Kuid kuigi ingel on langemas, kulub kartulivõtmiseni veel aega, kirjutab Berliinis elav Kaivo Kopli.

Saksa roheliste valimisõhtu pidu Berliinis oli kulinaarselt üsna lihtsakoeline. Valida sai kolme sorti kuivade kringlikeste (soola, juustu ja murulauguvõiga Brezel’id) ning magusamate koogikeste vahel. Joogikaardil oli mitut sorti mahlasegusid, mõistagi biotoodang. Kes tahtis hirmsate parempopulistide räiget valimistulemust kasvõi selleks õhtuks unustusse uputada, võis osta 8,5 euro eest caipirinha.

See rummilaadsest cachaca’st segatav kokteil on teadagi Brasiilia päritolu, kuid täitsa olemas on ka Jamaica versioon. Selleks läheb vaja ühte laimi, mille peab küll ära tükeldama, siis tuleb lisada peaaegu dessertlusikatäis head suhkrut, pressida, hõõruda, segada, vajadusel lausa trampida neid, kuni suhkur on sulanud, ning kallata peale cachaca’t ja sama palju kookosrummi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles