Järelvaadatav: Tallinnas peetakse rahvusvaheline väitlusfinaal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas toimus täna rahvusvahelise väitluskonkursi «Jugend debattiert international» XI finaal. Postimees tegi üritusest otseülekande.

Finaali debatiteema oli «Kas riik peaks internetti täielikult reguleerima?». Internet puudutab meid kõiki, mistõttu mõjutaks riiklik reguleerimine igaüht. Küsimuse üle väitlesid neli parimat väitlejat, kes valiti enam kui 2300 osaleja hulgast kümnest Kesk- ja Ida-Euroopa riigist. Üritus algas täna kell 11.30 Eesti Kunstimuuseumis.

Väitluses oli lisaks headele argumentidele muudki olulist. Noored diskuteerisid kogu Euroopat puudutavate küsimuste üle üksteisega koos, mitte üksteise vastu. Demokraatliku vaidluse vahendina kasutati saksa keelt.

Kesk- ja Ida-Euroopas toimuv riikidevaheline konkurss «Jugend debattiert international» on Goethe Instituudi, fondi «Erinnerung, Verantwortung und Zukunft», mittetulundusliku Hertie Fondi ja Saksamaa Välismaise Koolihariduse Keskuse projekt. XI rahvusvahelise finaali patroon oli riigikogu esimees Eiki Nestor.

Lisateavet väitluskonkursi «Jugend debattiert international» ja XI rahvusvahelise finaali ning osalevate väitlejate kohta saab leida aadressilt www.jugend-debattiert.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles