Peep Pahv: spikker hokijuhtidele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahv.
Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahv. Foto: Peeter Langovits

Teades Eesti jäähoki katastroofiliselt halba seisu, võiks arvata, et selle spordiala vastu puudub siinmail vähimgi huvi. Tegelikult pole sellel arvamusel aga tõega midagi pistmist. Tõestuseks on kas või Postimehe veebisaidile riputatavate uudiste loetavus – laupäeva ennelõunal pidas Eesti koondis MMi 1. divisjoni turniiri otsustava kohtumise Leeduga ja selle ülekanne kogus sama palju lugejaid kui uudis sama päeva õhtul toimunud eestlaste rahvusspordiala korvpalli Eesti meistriliiga poolfinaalist.



Kuid vaatamata spordisõprade huvile vaevleb Eesti hoki kroonilise haiguse krampides. Koduse meistriliiga tase ei kannata vähimatki kriitikat ja niigi väheste võimalike osalejate seas valitsevad lahkhelid, noortega tehtava töö tase on motivatsioonipuuduses langenud.

Kuidas olukorda muuta? Ilmselt jätkub Eestis raha vaid ühe korraliku hokimeeskonna jaoks. Seepärast peakski alaliit võtma oma õlule esindusmeeskonna moodustamise, kus tehtaks aasta ringi professionaalset tööd ja mis oleks aluseks Eesti koondisele.

Mängida võiks see meeskond esialgu Soome 1. divisjonis või Läti meistriliigas. Kõik noorteklubid võiksid aga keskenduda esindusmeeskonnale järelkasvu tootmisele. Kindlasti viiks see viie-kuue aastaga Eesti hoki uuele tasemele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles