Toomas Hendrik Ilves: e-riigina tegutseb Eesti maailmaliigas, kriitikaks tuleb valmis olla

Georgi Beltadze
, arvamusportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Eero Vabamägi

Presidendina Eesti e-riigi eestkõneleja olnud Toomas Hendrik Ilves jätkab sama tegevust ka pärast ametiaega. Aasta jooksul on ta digiriigi, küberturvalisuse ja julgeolekupoliitika teemal andnud välisajakirjanduses üle 30 intervjuu ja kommentaari ning esinenud kümnetel konverentsidel Ühendriikidest Jaapanini. Kas Eesti ID-kaardi probleemid võivad hakata mõjutama Eesti e-riigi tulevikku, uuris Toomas Hendrik Ilveselt Postimehe arvamustoimetaja Georgi Beltadze.

Milline on teie hinnang Saksamaa väljaannetes kohatavale üldarvamusele, et probleemid meie ID-kaardiga puudutavad justkui ainult meid? Tegelikult ei ole see kiip ju toodetud Eestis ja meie oleme kõigest kaduvväike osa selle üldkogusest. Palju suurem kasutaja on näiteks Saksamaa T-Solutions ja sealne e-apteegi süsteem.

Olgem faktitruud: Saksamaal ilmus üks artikkel ajalehes Frankfurter Allgemeine. Seda Saksamaa üldarvamuseks nimetada on paisutus, mis omakorda on kõnekas meie endi kohta.

Copy
Tagasi üles