Postimees 1997. aastal: julmurid kohtu ees

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

Tallinna linnakohtus algas eile kohtuprotsess kahe mehe üle, keda süüdistatakse julmal ja pinnaval viisil keskealise mehe tapmises 1995. aasta oktoobris.

Süüdistuskokkuvõtte kohaselt soovisid Dmitri Kulikov ja Aleksei Deniska varastada ohvrilt raha ning hoidsid teda neli tundi Pirita-Kose korteris kinni, ütles Tallinna linnakohtu kohtunik Violetta Kõvask.

Saamata raha, otsustasid mõrvarid mehe tappa. Süüdistuse järgi lõid nad ohvrile roobitaolise esemega pähe, panid ta pea kaussi ning surusid kruvikeeraja kõrist läbi.

Seejärel matsid mehed ohvri maha, kuid ekspertiis tegi kindlaks, et kannatanu oli matmishetkel elus ja hingas, kinnitas Kõvask.

Kohtuniku sõnul oli Kulikovil ja Deniskal tapmishetkel väidetavalt kaasosalisi, kuid need on praegu jooksus ning nende kriminaalasi on Kulikovi ja Deniska kohtuasjast eraldatud.

9.09.1997

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles