Mihhail Hodorkovski: ei kujuta ette, et keegi kunagi Krimmi tagasi annaks (34)

Taavi Minnik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees ja opositsionäär Mihhail Hodorkovski.
Suurärimees ja opositsionäär Mihhail Hodorkovski. Foto: Erik Prozes

Venemaa teisitimõtleja ja endise oligarhi Mihhail Hodorkovski hinnangul ei muudaks president Vladimir Putini väljavahetamine kellegi teise vastu Venemaal mitte midagi, seepärast tuleks täielikult muuta kogu poliitilist süsteemi – nõnda, et Venemaast saaks ka tegelikult föderatsioon.

Tallinnast ja Vilniusest on viimastel aastatel kujunenud vene opositsionääride kokkusaamispaigad, kuna siia saavad sõita need, kelle režiim on Venemaalt juba lahkuma sundinud, samas pole siia kaugele sõita ka neil, kes Venemaal elavad. Viimase aasta jooksul on siin olnud sage külaline ka Šveitsis elav Mihhail Hodorkovski, kes enne Putini režiimiga tülliminekut kuulus maailma rikkaimate inimeste hulka.

Venemaa uudiste põhjal jääb sealsest olukorrast sünge mulje: rahvusvahelised sanktsioonid, majandusprobleemid, elanikkonna vaesumine. Ent kui selle aasta algul teatas 40 protsenti vastanutest, et kavatseb valimistel hääletada Putini poolt, siis viimaste küsitluste järgi oleks seda valmis tegema 65 protsenti venemaalastest. Millest see kõneleb? Kas väline surve ja raskused koondavad Venemaa ühiskonda vaid tihedamalt Putini režiimi ümber?

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles