Hodorkovski Postimehele: Venemaa saab oma probleemidega ise hakkama! (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees ja opositsionäär Mihhail Hodorkovski.
Suurärimees ja opositsionäär Mihhail Hodorkovski. Foto: Erik Prozes

Läänel ja Venemaal on ühine tee ning ajaloo seisukohalt pole oluline kas selleni jõutakse kahe või kuue aasta pärast, sõnas Tallinna külastanud Mihhail Hodorkovski usutluses Postimehele.

Mihhail Borissovitš, lääs ei ole eriti huvitatud Venemaa opositsiooni toetamisest. Mis võiks seda olukorda muuta?

«Ma olen veendunud, et Venemaa peab oma probleemid ise lahendama. Vene opositsioon lääne toetust, see tähendab poliitilist toetust, ei vaja. Sest me oleme võimelised oma probleeme ise lahendama.

Vene opositsioonil on vaja läänega koos tegutseda. On vaja, et läänes mõistetaks, et läänel pole tänasel päeval konflikt mitte Venemaa vaid Kremliga. See on äärmiselt tähtis, kuna sel hetkel kui Venemaal režiim vahetub, siis pole vaja –kui lääs seda mõistab- oodata pikalt suhete taastumiseks. Sellega võib kohe pihta hakata, sest me teame üksteist, mõistame üksteist ja meil on ühine tee.

Vot seda on vaja teha. Aga millal see täpselt juhtub, kas kahe või kuue aasta pärast, ei oma ajaloolises mastaabis mitte mingit erilist tähendust.»

Pikka intervjuud Mihhail Hodorkovskiga saab lugeda laupäevasest Postimehest.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles