Postimees 1934. aastal: maadluskuulsus Tartus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal jõudis Tartu Eesti elukutseline maadleja Karl Raag, keda tuleb pidada üheks paremaks maadlejaks kogu maailma elukutseliste maadlejate peres.

Ta on maailmakuulsa Lurichi õpilane. K. Raag viibis maadlusturneel üle aasta. Ta esines Viinis, Bukarestis, Istanbulis ja tevyes reas teistes kohtades. K. Raag saavutas rea esimesi võite. Rumeenias, Bukarestis, tuli tal kohata ka soome maadluskuulsuse Huhtaneniga. Maadlus hõimude rammukuningaga lõppes visal eestlasel otsustamatult. Zürichis maadeldes võitis K. Raag Poola maailmameistrit Stekkerit.

Viimased maadlused K. Raagi osavõtul peeti Istanbulis. Ta kaalus Türgimaale minnes üle 120 kg, kuid kuumade ilmade mõjul võttis kaalus tugevasti maha. Istanbulis tuli maadelda keskpäeva ajal staadioni lahtisel platsil kuni 50-kraadise kuumuse käes. Vabal ajal käidi küll Musta mere voogudes karasust otsimas, kuid see ei aidanud palju.

K. Raag oma välisreisil on võistelnud koos ka tartlase Vinkiga, kes on jõudnud juba 100 kg kehakaaluni. Selle kaaluga kuulub ta ikka veel poolraskekaalu, kuid tschempionaatidel tuleb tal vastu minna ka raskekaallastele. K. Raagi arvates on Vink päris hea maadleja ja ta sammub edu teed. Wink on vahepeal abiellunud rumeenlasega ja tema alaline elukoht on Budapestis. Karl Raag on üle 40 aasta vana, kuid esineb veel suure eduga. 11.09.1934

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles