Edasi 1989. aastal: laupäevaküsitlus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päike
Päike Foto: Tairo Lutter / Postimees

MINU SUVI

IVO RULL, üliõpilane: tänavuse veetsin, järgides põhimõtet: mis kujuneb ise, kujuneb kõige paremini. Üllatav, et nii läkski.

Prof. REIN TAAGEPERA: Kalifornias redigeerisin oma ajalooraamatut eesti keelde. Igal hommikul kell 10, kui ujula avati, läksin pooleks tunniks ujuma ja päikest võtma, võtsin ette pikki jalutuskäike kassidega.

TOOMAS KÜMMEL, teadur: rahvale oli vist suvi närviline. Noh, kahekeelsed, kahemeelsed, kahepaiksed ja muud säärased pidid lõpuks oma nägu näitama. Kes taipas, see vist teadis ennegi, kes ei taibanud, ei taipa kunagi ning surebki lollina.

ANDRES MÄE, parteifunktsionäär: olin maal Viitna kandis. Tegin heina, ladusin müüri, see sai küll kõver, ja käisin murakal. Seal on võimas murakaraba. Sain üle kahe liitri moosi.

KALLE KULBOK, roheline: suvel sai küll üht-teist tehtud, aga üldiselt puhkasin. Viimast aastat, sest järgmine suvi kui Eesti on juba iseseisev, tuleb meil raske.

VIKTOR NOVIKOV, lennuväe kindralleitnant: töötasin, hea rahulik oli, ülemused puhkasid. Lugesin palju.

TÕNN SARV, Tartu Muinsuskaitse Ühenduse esimees: sel suvel oli kõige parem ikka Terjega...

INGRID NIGOLA, Tartu Miss '89: pärast ülikooli sisseastumist puhkasin isa juures Haapsalus. Sõin palju oma meelismaiust šokolaadi, sest olin eksamitega mitu kilo alla võtnud. Kosusin.

2.09.1989

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles