Maitsetu minister

Martin Kutti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Euclid Tsakalotos (vasakult), töö- ja sotsiaalminister Efi Achtsioglou ja justiitsminister Stavros Kontonis, kes peab ka Praha kevadet kommunismi võiduks.
Kreeka rahandusminister Euclid Tsakalotos (vasakult), töö- ja sotsiaalminister Efi Achtsioglou ja justiitsminister Stavros Kontonis, kes peab ka Praha kevadet kommunismi võiduks. Foto: Wassilis Aswestopoulos / Scanpix

Kreeka justiitsministri Stavros Kontonise keeldumine osaleda sel nädalal Eestis toimunud kommunismikuritegude konverentsil tekitas hellenite maal tõelise poliitilise tormi. Kuigi ministril on loomulikult õigus mitte osaleda, oli šokeeriv tema põhjendus, mille kohaselt säärased üritused ignoreerivad kommunismi positiivset pärandit – näiteks Praha kevade järel tekkinud eurokommunismi.

Maitsetu oli tuua näiteks Praha kevad, kus tänavatel hukkus üle saja inimese. Samuti on veider eurokommunismi kasutamine näitena kommunismi positiivsest pärandist. Ei eurokommunismi, rahvuskommunismi ega maoismi teke ei vabanda miljonite inimeste tapmist. Kontonis kinnitab elavalt fakti, et sugugi mitte terves Euroopas pole aru saadud sellest, et kommunism ja natsism ei vääri heaksiitu mitte ühelgi tasandil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles