Madis Milling: ma ei usu (44)

Madis Milling
, riigikogu liige (RE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Milling.
Madis Milling. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Terrorirünnakud Barcelonas ja Turus tuletavad taas meelde, et ei tasu olla naiivne reaalsuse suhtes, kirjutab riigikogu liige Madis Milling (Reformierakond).

Terrorism Euroopas on oluliselt muutunud. Kui veel hiljuti seostati terrorismi põhiliselt pommiplahvatustega, siis tänaseks on asjad teisiti.

Lõhkeainet käitlevatest spetsialistidest on alati puudus ja lõhkeainet ei ole ka eriti lihtne sisse smugeldada. Seevastu kööginoad ja kaubikud on kõigile kättesaadavad. Ja nii me elamegi siin Euroopas – oodates järgmist rünnakut. Soome on meile väga lähedal. Kas varsti ka Tallinna tänaval? Küsimus ei ole «KAS?». Küsimus on «MILLAL?».

Aga mida ma siis ei usu? Ma ei usu järgmisi poliitilisi sõnavõtte.

  1. «Me ei tohi hirmu tunda!» EI USU! Inimesed kardavad. Päriselt kardavad.

     
  2. «Terrorism ja pagulased ei ole seotud!» EI USU! On seotud. Tõendeid sellest, et Daeshi (terrorirühmituse Islamiriik) võitlejaid on Euroopasse «pagulastena» tulnud, jagub palju.

     
  3. «Me peame olema ühtsed!» EI USU! Ammu enam ei usu. Pagulaskriis on löönud tõsise mõra Euroopa ühtsusesse. Jääb ainult üle küsida: «Kellele on see kasulik?»

     
  4. «Me peame säilitama euroopalikud väärtused!» EI USU! Kas keegi defineeriks selle umbisikulise lause ära? Ei usu.

     
  5. «Terrorism on alati Euroopas olnud!» No kuulge! See lause iseenesest on juba jabur. Ja iirlased IRAst, baskid ETAst ja ka sakslased RAFist ei lõiganud noaga kõri läbi lapsevankriga emal.

     
  6. «Islam kuulutab rahu!» EI USU! (Tegelikult usun, sest olen lugenud koraani.) Nüüd hüppan üle poliitkorrektsuse punase joone ja ütlen taas selle paljuöeldud lause: «Loomulikult ei ole kõik moslemid terroristid, aga kahjuks viimasel ajal on kõik terroristid olnud moslemid.»
     

Ja nii edasi ja nii edasi ...

Äkki oleks see lapsevankriga ema Turus ellu jäänud, kui platsil oleks olnud üks tulirelvaga inimene? Seda ei saa me kunagi teada. Teame seda, et uus Euroopa Liidu relvadirektiiv vähendab oluliselt seadusekuulekate inimeste võimalusi ennast relvaga kaitsta.

Eestlastel on geenides tubli annus pragmatismi. Ärgem rääkigem asjadest ilustatult. Öelgem, et meil on PROBLEEM, mis tuleb lahendada. Küll me aru saame.

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles