Postimees 1999. aastal: Ida-Viru allilmategelased tapsid võimu ihaldanud kaaslase

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalašnikovi automaat AK-47
Kalašnikovi automaat AK-47 Foto: SCANPIX

Paar kuud tagasi vanglast vabanedes Ida-Viru allilmas mässu tõotanud Aleksandr «Vanake» Mitrohhini ponnistused katkesid eile, kui rivaalid ta Kohtla-Järve linnavalitsuse taga automaadist maha lasid.

Üks linnavalitsuse tundmatuks jääda sooviv töötaja rääkis ajalehele Põhjarannik, et nägi kuidas esimese automaadivalangu saatel üritasid kolm meest pageda üle hoovis asuva muruplatsi naabruses asuvate majade vahele ning kuidas üks meestest kukkus. Ametniku sõnul meenutas järgnev maffiafilmi - mõnikümmend meetrit eemal seisva Ford Sierra tagauksest väljus mustas maskis mõrvar, jooksis maas lebava ohvri juurde ning lasi tema suunas veel ühe valangu. Paar sekundit hiljem oli tulistaja autos tagasi ja Ford kihutas kummide vilinal linnavalitsuse hoovilt minema.

Pool tundi hiljem leiti mõrvaauto Kohtla-Järve lähedalt Kiikla ja Mäetaguse vaheliselt teelt, kus see suure leegiga põles. Politsei ei välista, et tegemist on eelmisel päeval Iisakult kaduma läinud autoga, aga kuna kurjategijad olid kinnitanud Fordile ühe Zaporožetsi numbrid, pole see kindel.

Ida-Viru kriminaalpolitsei ülemkomissari Viktor Žemtšugovi sõnul on tõenäoline, et mõrvar läks eile linnavalitsuse juurde tapma Vanakest, kes pidi seal kohtuma kahe vana tuttavaga.

18.8.1999

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles