Savisaare range klassijuhataja (4)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Anne Rebane.
Kohtunik Anne Rebane. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Juhuse (või õigemini öeldes kohtu elektroonilise infosüsteemi programmi) tahtel suurt Edgar Savisaare protsessi arutama hakanud Harju maakohtu kohtunik Anne Rebane juhib istungeid raudse närviga. Tippärimehi ja -poliitikuid kutsub ta korrale nagu klassijuhataja lapsi – kui nood hiljaks jäävad, siis saavad noomida.

Nagu sel nädalal, kui Savisaar lõunapausilt kaheksa minutit saali hilines. «Te peate paluma lisaaega lõunapausiks, kui tunnist ei piisa, et kõik saaksid kokkulepitud ajal kohale tulla,» ütles ta Savisaarele.

Kohtunik rahuldas sel nädalal advokaat Aivar Pilve taotluse keelata otseblogide pidamine meedias – Rebane tahab kõigi vastu õiglane olla. Ja kuigi ta peasüüalusele uue terviseekspertiisi tegemist vajalikuks ei pidanud, on ta Savisaarele juba kaks korda kohtumajja kiirabi kutsunud, kui viimane on end halvasti tundnud. Nõudlik, range, aga õiglane – just nagu üks kohtunik olema peab.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles