Eesti Meedia kava Arvamusfestivalil 2017: suured pöörded Eesti ühiskonnas, maksurevolutsioon ja poliitika (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meedia reklaamiriba arvamusfestivalil 2017.
Eesti Meedia reklaamiriba arvamusfestivalil 2017. Foto: Eesti Meedia

Eesti Meedia ala 2017. aasta Arvamusfestivalil 11.-12. augustil ühendab kõigi Postimehe kanalite, Kuku raadio ja uudisteagentuuri BNSi vaimujõu. Postimehe arvamustoimetus kui ala keskne mõttekoda, igapäevase väljundiga nii paberlehes kui ka arvamusportaalis, on üks Arvamusfestivali pioneere. Väljakujunenud traditsioone hoiame selgi korral ikka vanas heas asukohas.

Arutelusid veavad tuntud Postimehe ajakirjanikud lehe eri üksustest, eesotsas peatoimetaja Lauri Hussariga.

Avapäeval räägime ajakirjanduse mõjuvõimust ja vastutusest, suurtest pööretest Eesti ühiskonnas, maksurevolutsioonist ja poliitikast kohalike valimiste aastal, samuti Euroopast, mida me praegu juhime.

Festivali teisel päeval saavad meie ala külalised taas kaasa elada Kuku raadio legendaarse «Keskpäevatunni» sünnile – nagu otsesaate puhul ikka, juhtub nii mõndagi! Esmakordselt meie Arvamusfestivali alal teeb oma raadiosaate avaliku salvestuse õiguskantsler Ülle Madise, teemaks vananev ühiskond.

Postimehe kultuuritoimetus vaatleb Kultuuriveduri auhinna saanute kaasabil vaimueliidi rolli ühiskonnas.

Päeva lõpetavad uue meedia stiilinäitena «Naistejutud», intrigeeriv-irriteeriv podcast, mis räägib avameelselt ja julgelt asjust, millest tavaliselt vaikitakse.

Nagu ikka, saab kõiki arutelusid jälgida ka interneti kaudu Postimees.ee lehel.

Reede, 11. august

12.00–13.00 Postimees 160: Mida suudab ajakirjandus tänases ühiskonnas? – Madis Vaikmaa, Neeme Korv ning Postimehe aasta arvamusliidrid Jaak Jõerüüt ja Erkki Bahovski

13.30–15.00 BNS live: Milline on tavalise valija võimalus oma kodupiirkonnas reaalselt midagi valimiste kaudu muuta. – Kalev Korv, Huko Aaspõllu ning Aivar Voog (Kantar Emori ekspert) ja Jüri Mõis (endine Tallinna linnapea ja ärimees).

15.30–16.30 Raha ja vastutustunne. Kuhu maksurevolutsioon meid viib? – Kristi Malmberg ning Jaan Pillesaar (ettevõtja), Marko Saag (advokaat ja maksunõustaja), Priit Sibul (riigikogu rahanduskomisjoni liige) ja Sven Kirsipuu (rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika juht)

17.00–18.30 Millises Euroopas me tahame elada? – Lauri Hussar ning Raul Rebane (kommunikatsiooniekspert), Andres Kasekamp (Toronto Ülikooli professor) ja Kaire Uusen (ajakirjanik)

Laupäev, 12. august

10.30–11.30 Hommik Postimehega: Seikleja – diagnoos, lõbu või lollus? – Kristina Herodes ning Tiit Pruuli (kirglik seikleja ja maailmarändur), Jüri Ennet (psühhiaater-spordiarst) ja Sten-Eric Uibo (seiklusvõistluste Xdream peakorraldaja).

12.00–13.00 Kuku raadio «Keskpäevatund» otse-eetris vabas õhus! Legendaarne ühiskonnasaade kuulajate keskel. Saatejuht Priit Hõbemägi

14.00–15.00 Kuku raadio saate «Õigus ja õiglus» avalik salvestus: miks kipub ühiskond vanu ja kogenuid kõrvale jätma? – õiguskantsler Ülle Madise vestluskaaslased on mõttekoja PRAXIS juhataja Tarmo Jüristo ja Postimehe kolumnist Ene Pajula ehk Mammi

15.30–16.30 PM 160: Kes peab jääma milliste liistude juurde? Eesti kultuurieliit ja rahvuslikud huvid – Heili Sibrits, Alvar Loog ning Jaak Allik (kultuuripoliitik-teatriekspert) ja Meelis Oidsalu (kultuurikriitik-visionäär) 

17.00–18.00 «Naistejutud»: perevägivald: kui naine lööb meest – Dagmar Lamp, Jorgen Matsi ja Kristina Herodes

Alal on kahe väljaande tähtpäeva – Arvamus Kultuur 10 ja Postimees 160 – tähistav näitus «Kontekstist välja».

Eesti Meedia alal on avatud BNS kohvik, mida kureerib Paide Südamemaja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles