Repliik: jutt Viimsi trammist on tegemata töö suitsukatteks

Ivo Rull
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull.
Ivo Rull. Foto: PP

24. juuli Postimehes kirjutab Viimsi abivallavanem Oliver Liidemann, et tuleb teha trammitee Tallinna kesklinnast Viimsisse. Jutuks hea küll, kirjutab valimisliidu Kogukondade Viimsi liige Ivo Rull.

Maikuu alguses toimus Viimsi vallamajas Hendrikson & Co tehtud Viimsi liikuvusuuringu avalik esitlus. Kohal oli ka abivallavanem Liidemann, kellele Hendrikson & Co uuringu projektijuht Marek Rannala ütles mitu korda: Viimsisse trammiliikluse tegemine oleks ülikulukas ja väga ebaefektiivne. Sest Meriväljalt Kadrioruni jääks trammiteest ühele poole meri ja teisele poole suhteliselt väikese rahvastikutihedusega piirkonnad.

Marek Rannala nimetas ka lahenduse, mille Viimsi vallavalitsus oleks võinud Pirita tee ummikute leevendamiseks juba ammugi ära teha: ekspressbussid. Mis mitte ei viiks inimesi vaid Tallinna südalinna, vaid ka kohtadesse, kus Viimsist kõige rohkem tööl käiakse (Ülemiste, Lasnamäe, Pärnu maantee jt).

Ent hoolimata ekspertidelt tellitud põhjalikust ja kulukast uuringust ajab abivallavanem ikkagi nii-öelda oma rida. Miks ta seda teeb? Esiteks on jutt trammist, mille pealegi peaks suuremas osas valmis ehitama Tallinna linn, tore tulevikuutoopia. See juhib valijate tähelepanu praegustelt probleemidelt kõrvale.

Teiseks ei soovi abivallavanem tegeleda tülikate ja kulukate, ent reaalselt toimivate lahenduste tegemisega. Valimisliidu Kogukondade Viimsi esindajad küsitlevad praegu Viimsi elanikke. Lõplikke tulemusi veel pole, aga juba on väga selgelt välja tulnud viimsilaste rahulolematus just vallasiseste bussiliinide marsruutide ja sõidutihedusega.

Abivallavanem peaks tegelema inimeste probleemidele reaalsete lahenduste leidmisega, mitte ajalehes mullijuttu puhuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles