Uus lootus

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Pant
Enn Pant Foto: Tairo Lutter

«Vaatamata sellele, et ajakirjandus on meid palju peksnud, usaldasid investorid oma raha ikkagi meile,» ütles Tallinki  suuromanik ja toonane juht Enn Pant peaaegu 12 aastat tagasi Tallinna börsil ettevõtte aktsiatega kauplemise esimesel päeval. Nüüd on näha, et investorite usaldus oli asjatu ja Pant pole lootusi täitnud. 

Ehkki Tallink ettevõttena kasvab ja õitseb, on aktsiate esmaemissioonil osalenud väikeinvestorid endiselt miinuses. Tuhanded neist on oma aktsiad maha müünud, aga järele on jäänud üle 11 000 aktsionäri, neist lõviosa ilmselt Tallinki börsile minekust saadik. Laevafirma kolmapäevane segane börsiteade pani inimesed jälle Tallinkist rääkima ning paljud aktsionärid loodavad, et neile tehakse ülevõtmispakkumine, mis viiks omaaegse investeeringu vähemalt nulli. Karta on, et see lootus siiski ei täitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles