Kaval Toom (5)

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Yana Toom on kaval poliitik. Ehk isegi kurikaval. Kuigi Keskerakonna juhiks tõusis Edgar Savisaare vastu Jüri Ratas, on Savisaarele tõeliselt vääriline vastane olnud Toom.

Ka tema, nagu kõik Keskerakonnas tuule tiibadesse saanud ja positsioonidele tõusnud poliitikud, on kasutanud Savisaare toetust. Aga ta on tegelikult ainuke, keda Savisaarel on olnud põhjust tõsise konkurendina võtta. Näitena kas või see, et ainult Toom on Savisaarest valimistel oluliselt rohkem hääli saanud (europarlamendi valimistel). Savisaare mahavõtmisel toetas Toom küll lõpuks Jüri Ratast, kusjuures pole oluline, et ta Ratase vastu kandideeris.

Toom on isepäine ning ta hoiab tugevalt kinni nii Ratase kui Savisaare kuuenööbist. Sest tal on neid mõlemaid oma poliitilist karjääri ehitades tarvis. Nagu Ratasel ja Savisaarel on vaja ka Toomi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles